Sunday, April 22, 2012

Elu vägi

Olen kasutanud nüüd juba üle kuu Elioni salvestamiseteenust ja see on muutnud mu vaatamisharjumusi. Nimelt võtsin vastu otsuse, et otse enam TV-d ei vaata, vaid ainult saateid, mida ma olen maha salvestanud. Minusuguse TV sõltlase jaoks tähendab see seda, et ma ei keera telekat koju minnes sisse ja ei jää kogemata jõllitama mingeid täiesti mõttetuid seriaale. Kui ma ei viitsi saadet vaadata hiljem, kui ta eetris on - tähendab polnudki väärt vaatamist. 50tundi salvestusi 8 päeva jooksul tähendab seda, et ma pean mingi valiku tegema ning valik on muutunud paremaks. Ma ju võin oma aju säästmise nimel selle 5EURi maksta.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.
Tänu sellisele teleka kasutusele avastasin enda jaoks huvitava doki, mis on eetris laupäeva
õhtuti "Elu vägi". Kui ma esimest korda seda saadet vaatasin, siis mõtlesin, et sattusin kogemata loodusdoki eriti huvitav osa peale. Nüüd olen vaadanud juba 3 saadet ja üks osa on huvitavam kui teine. Imestan endamisi, kuidas on võimalik, et loodusfilm KALADEST on huvitav nagu mingi X-failide osa. Täielik lummus. Ainus kahjutunne on sellest, et ma nii hilja selle avastasin. Saan aru, et eile oli selle filmi eelviimane osa ning järgmisel nädalal on juba viimane. Ja nägemata jäi 2 osa.
Niisiis täiesti tasumata reklaam - järgmisel laupäeval 18:45 on ilmselt ETV-lt selle seriaali viimane. Vaadake kindlasti! Kordus pühapäeval 12:05.

Muide, seoses Ida-Aafrika rifijärvede osaga hakkasin neid riike uurima internetist ja avastasin üllatusega, et Eesti sõlmis Malawiga diplomaatilised suhted alles eelmise aasta juulis.