Tuesday, November 8, 2011

Kuues päev - neljapäev, Praha

Hommikul läksime veel Viini vaatama. Meil õnnestus olla tunnistajaks vaatepildile, kus õhus tiirutasid helikopterid. Paistis, et olime mingi tähtsa isiku saabumise tunnistajaks. Google põhjal arvan, et tegu oli Hofburgi lossiga. Lähemalt ei saanud vaatama minna, kuna ligipääsud olid külastajate jaoks blokeeritud. Kunagine keisrite talvepalee on täna presidendi ametlik asukoht.
Platsi valvurid lubasid ennast lahkelt pildistada.

Helikopter maandub katusel?




Sel päeval otsustasime ilma peatusteta Prahasse välja sõita. Austria teed olid head, aga Praha piiri lähedal hakkas kodune tunne tulema. Siltidel nägime nime Budejovice, mis tuletas kohe meelde ühe Tõnu Aav sketsi..
Hotell, mille valisime, oli Praha neljatärnihotell. Hind oli 39EUR-i. Võrreldes tavahinnaga 100EUR tunduvalt soodsamalt saadud. Kuigi sissepääs oli uhke ja ega toalgi viga polnud, siis ikkagi - tuba oli väike. Šeif ja minibaar.
Kõigi linnade emaks kutsutud Praha võttis meid vastu ilusa vanalinna, õllekate ja ilusa ilmaga. Üllatuslikult oli temperatuur päris kõrge ning vaatasime ringi baari järele, kus saaks väljas istuda. Sellist siiski lähikonnas ei märganud ja astusime ühte õllekasse. Sisse minnes oli ilm ilus, aga väljumise ajaks oli täiesti ära pööranud. Tige tuul puhus näkku ja tuli paar tiba vihmagi. Läksime Petrini mäge otsima. Reisijuht ütles, et sealt pidavat hea vaade linnale olema. Siiani ei tea, kas me lähedalgi olime. Praha vanalinn on ehitatud nii, et see paikneb kahel pool Vltava jõge. Jõest üle viib mitu silda. Neist tuntum on kindlasti Karli sild. Sild on ainult jalakäijatele ja õhtusel ajal avaneb sellest imeilus tuledes vaade. Linn on teisel pool jõge ning särab tuledes. 
Pisut pilte Prahast






No comments:

Post a Comment