Sunday, November 6, 2011

Viies päev - veel Austriat

Hommikul me Salzburgi ei läinud. Hiljem küll kahetsesin, et vaatamata jäi, aga siis oli juba hilja tagasi pöörduda. Kuna tee viis mööda tuntud järvede piirkonnast (viki ütleb selle kohta http://en.wikipedia.org/wiki/Salzkammergut ), siis lasime end Navil Attersee äärde vedada. Attersee on suurim järv seal piirkonnas (45,9 ruutkm). Kui järve lähedal tee hakkas peaaegu püstloodis alla minema, siis tundus küll vaade hingemattev. Pildid on kahjuks natuke altpoolt



II maailmasõja ajaloo huvilisena oli Mardil reisisooviks Linz, kus Adolf Hitler noorpõlves elas ja kuhu ta plaanis Kolmanda Reichi suurimat kultuurikeskust. Reisijuht ei saanud mainimata jätta Linzis asuvat katkusammast, mis pidavat olema ilusaim. Katkusambaid, mis on püstitatud tänutäheks sellele, et katk jättis puutumata linna, on Austrias palju. Siin allpool pildid katkusambast ja Linzist.




Viinis oli meil kinni pandud korter üsna Viini südalinnas. Seal saime aru, kui oluline on siiski lugeda booking.com pisemat kirja - nimelt koristamisekulud olid 30EUR. Nädalase korteriüürimise kohta pole see eriline summa. Samas ühepäevasele üürile juurde on see üsna suur summa. Kuna tegu oli järjekordse kohaga, kus deebet-krediitkaart ei kvalifitseerunud, siis maksime sularahas ja saime 10EUR hinda alla.
Järgmiseks läksime uurima, mida Viinil meile näidata on.
Viini katedral on muljetavaldav hoone. Sarnaselt Kölni samasuguse ehitisega oli osa sellest tumeda tahmaga(?) kaetud. Või mis iganes mustus seal oli. Kui puhastatud osad muutuvad heledaks, siis osa detaile on nagu tules kõrvetatud. Hobuste ja sõnniku lõhna oli igal pool. Eks hobused on sealne traditsioon. Viini kesklinnas on keelatud autodega liikumine. Oma reisil Saksamaal ja Austrias nägime üllatavalt palju jalgrattaid. Eestlased selliste ilmadega tavaliselt ei sõida. Seal nägime varahommikusel ajal inimesi mööda linnatänavat sõitmas. Tööle?
Viinis ringi lonkides märkasime ühel majal Eesti lippu. Olime leidnud Eesti Vabariigi esinduse.



No comments:

Post a Comment