Sunday, September 19, 2010

Eilne Keskpäevatund

Kuidas saab öelda, et lihtsal inimesel pole väljundit oma sõna ütlemiseks, kui meil on olemas ääretu internet? Blogide arv kasvab. Taevas näeb, et kõiki neid ei loeta - tõenäoliselt satuvad võõrad siia lehele ainult siis, kui panevad sisse mingi otsingusõna ja lööb ette see lehekülg. Samas eks see ole oskamatus oma mõtteid reklaamida. Kui suudaks kirjutada nii, et mõte tekitaks esimestest ridadest peale vastukaja või vastumeelsust, siis loetaks kogu jutt läbi.

Trubetsky astumine Keskerakonda ei tundunud eriliselt väärika punkteona. Samas inimese poliitilised vaated on tema enda asi... kuni ei tule sisse kahtlust, et poliitikasse minek on mingil määral ostu-müügi tehing. Siis on see juba rahva asi, sest minu roosas maailmas on tähendab poliitikasse minek arvamust, et suudad midagi muuta. Mul on Elioni DigiTV ja kanaleid sirvides ikka libisen üle TV14. Tavaliselt sama kava, aga nüüd on pea igapäevaselt seal mõni uus saade - "Kohtumine Trubetskyga", "Trubetsky film.." jne. TV14 seni väga ühekülgse kava vahele on vaikselt libisenud Trubetsky. Ime, et ei teki seosed - Tallinn-Keskerakond-Trubetsky. Kas Tallinn on Keskerakonna oma ja kas TV14 on Keskerakonna häälekandja?Võtke seda kui saatereklaami. Eriliselt ei saa pahaks panna, sest Trubetsky on huvitav kuju või vähemalt oli seda minevikus. Aga ajastus oleks võinud olla teine, et ei tekitaks ebameeldivat maitset suus.

IRL ankeedist rääkides mõtlesin peaaegu samamoodi nagu saatejuhid/külalised, et raske on mõnele küsimusele vastata eitavalt.  Samas see reklaamidest kõige rohkem läbi vilksanud küsimuse "Kas arvate, et pensioni suurus peaks olema seotud laste arvuga?" vastus on minu jaoks "EI". Miks? Sellepärast, et lastega peresid peaks toetama sellel ajal, kui lapsed kasvavad. Maksutoetused, isegi lastetusmaks tuleks kõne alla, aga pensioni kallale... Kas on tehtud statistikat selle kohta, et üksikud lastetud pensionärid elavad jõukamalt kui lastega pensionärid? Kujutan ette, et selle seadusega tekitatakse juurde riigi ülalpidamisel ja toetusrahadest elavaid vanureid - kui neil peaks midagi juhtuma, siis pole neil ka lapsi, kes toetaks ja pensionid ei ole vähemalt praegu Eesti riigis elamiseks. Samuti kujutan ette, et ega pensionid ei suurene.
Isegi kui meil õnnestuks sündivust suurendada, siis on praegu pensionisüsteenm paras püramiidskeem - kas tõesti peaks iga aastaga maakera rahva arv suurenema selleks, et saaks korralikke pensione maksta? On see ikka jätkusuutlik idee, et rahva arv maakeral iga aastaga suureneb? Kas praegune maakera elanike arv - 8miljardit - on ikka meie maakerale jõukohane? Kas me ei peaks elustiili muutma või rahvastatust vähendama?
Jah, see idee, et kohustuslikku pensioniiga pole, see on tõesti hea idee.

No comments:

Post a Comment