Monday, December 12, 2011

Kaheteistkümnes ja kolmetestkümnes päev

Saksamaa reisi viimastest päevadest polegi midagi suurt kirjutada. Terve päev loksumist laevas ja kergemat sorti merehaigus. Kui lamada ja vaadata aknast välja, siis polnud vigagi, aga seismine võttis iiveldama. Lõuna läks sisse ja välja sama teed pidi. Pärast oli hea kerge tunne ja õnnelik teadmine, et oled täie hinna eest söönud.
Laev hilines 2 tundi. Lisaks oli probleem maaleminekuga, sest autode osav pakkimine oli põhjustanud seda, et ei pääsenud minema. Otsmised rekkad miskipärast ei liigutanud ja sõiduautod pidid vahelt ennast millimeeter haaval välja loksutama. Öise aja jaoks üsna tülikas tegevus. Riiga jõudes olin väsimusest täiesti zombistunud, võtsime täiesti suvalise öömaja ja hommikul Tartu poole.
Tartu ARK-is võtsime auto arvele. Meie auto numbreid vaatas töötaja nagu mingit imeasja ja ütles, et selliseid pole ta kunagi näinud. Ei olnud transiitnumbrid, vaid pärisnumbrid. Korralik Reiman Autohaus tempel peal. Päris kahju oli neid ära anda, aga päriseks ei saanud jätta.
Tartu Toyota esindus on tõenäoliselt see koht, millest on inspireeritud reklaam, et Toyota esinduses tahavad kõik käia. Nimelt käisin seal küsimas, kas juhtumisi ei ole eesti- või inglisekeelset Toyota käsiraamatut ja teenindus oli üle ootuste sõbralik ning sain otsitud asja.
Teel Tallinna sain selgeks püsikiirusehoidja kasutamise.

Kokkuvõtteks. Reis tuli senistest kallim. Põhjuseid on päris palju. Kasutasime ainult wifiga öömaju ja paar öömaja olid valiku puudumisel väga kallid, kütus on vahepeal kallimaks läinud (Krimmiga võrreldes kindlasti), pidime laevale minema laupäeval, aga jõudsime alles teisipäeval, laevapiltetid (autoga) on kallimad  kui lennupiletid. Suurusjärk siis 2000EUR kahe peale (1000EUR nägu) 13 päeva. Mahasöödud ja -joodud ning kaasaostetud kraami summa ei moodusta sellest sugugi nii väikest osa, kokkuhoiuvõimalusi oleks olnud. 13 päeva on päris pikk aeg, arvestades, et Jumalal läks maailma valmismeisterdamiseks vaja kõigest 6 päeva.
Et autod on Saksamaal odavamad kui Eestis, oleme ikkagi vist võidus.

No comments:

Post a Comment