Tuesday, October 16, 2012

Ryanair

Mulle meeldib Ryanair ja mul on natuke kahju, et eestlased pole suutnud midagi nii hästi toimivat ja samas klienti mõnitavat välja mõelda. Firma kui tarbimisühiskonna paroodia. Firmajuhi Michael O'Leary'i jultunud käitumine sobib sellega hästi. Klient pole kuningas. Tegelikult kahtlen, kas klient üldse on kunagi kuningas, aga Ryanairi puhul on selge, et klient saab seda, mida ta ostis - lennata odavalt punktist A punkti B. Miks üldse peaks keegi teesklema, et klient saab kuningliku teeninduse?
Ryanair pakub tööd mitmetele seotud firmadele, kes teevad kotte, mille mõõdud sobivad Ryanairi standardiga. Õmmeldakse tohutute taskutega üleriideid nendele, kelle kott muidu muutuks liiga suureks või liiga raskeks. Need, kes seda ei suuda osta, võivad asju ta üleriiete varrukatesse toppida.
Raskusi tuleb hiljem kraami lennukisse mahutamisega. Lennuki kokkupakkimise raske töö tehakse ära 15 minutiga. Enamasti on kõik istekohad täis. Mõned lennusaatjad lähevad närvi, mõni võtab huumoriga. Kõige pikem väljalennuga hilinemine oli sellel reisi pool tundi.

Igasuguseid linnalegende päriselt ei maksa uskuda ja WC on lennukis endiselt tasuta.  Kottide kaalumist reisi jooksul (marsruut Tallinn-Frankfurt-Trapani-Frankfurt-Riia) ei näinud. Küll aga lõbustasid Trapani-Frankfurti liini töötajad sellega, et päris paljud kotid saadeti ülemõõtmisele. Minu kott läks teisel katsel mõõtekasti sisse. Üks mees pidi endale pooled riided selga toppima ning võileiva maha jätma.

No comments:

Post a Comment