Friday, March 2, 2012

Viktor Pelevin "Libalooma Püha Raamat"

Venemaal elas 1200 aastane libarebane A Huli, kes teenis leiba prostitutsiooniga. Prostitutsioon polnud mitte just väga tavapärane, vaid... kuidas ta seda kutsuski. Tegelikkuse transformeerimine? Libarebane tekitab kliendile sabaga illusiooni parimast oodatud seksist ise sealjuures füüsiliselt enda keha mängu panemata. Erinevate Venemaa ametimeeste käest kätte (või mõttest mõttesse?) liikudes juhtus meie libarebane kokku teise libaloomaga - libahundi Aleksander Serõi-ga - kellesse ta juhtumisi armus. Nagu tavaliselt kõigis muinasjuttudes on ka sedapuhku suudlusel võlujõud ning suudlus muutis halli majesteetliku hundi mustaks krantsiks.
Taustast veel niipalju, et A Huli pidas lugu Nabokovist ning Berkeley-st. Libarebane ei olnud just parimal arvamusel inimese ajuehitusest, aga mõnda neist suutis ta aktsepteerida. Mõlemad libaloomad on huvitatud legendist, mis rääkis Ülilibaloomast. Kuigi kumbki täpselt ei teadnud, mis on Ülilibaloom, siis mõlemad tahtsid see olla ning uskusidki, et nad on selle seisundi saavutanud.
Hundi-rebase armulugu lõppes, kui konservatiivne Aleksander sai teada oma kallima tõelise vanuse. Hoolimata enda väiksest kiiksust ei suutnud ta taluda mõtet gerontofiiliast.

http://loterii.blogspot.com/2011/09/viktor-pelevin-libalooma-puha-raamat.html
http://www.dcc.ttu.ee/andri/SFBooks/getrets.asp?raamat=78839

No comments:

Post a Comment