Sunday, October 31, 2010

Lõuna-Korea kultuurifestival

Pärast eilset "Pealtnägija" vaatamist hakkasin uurima, kuidas sellele üritusele pileteid saada. Ikkagi oleks huvitav vaadata, kuidas Saku Suurhalli suuruse täissaali rahvas, eestlased, kõik transsi lähevad.
Selgus, et pääsmed on tasuta - tarvis ainult omada printerit, et kutse välja trükkida.
Ilmselt ma siiski sinna ei lähe ka täna, sest ülekanne täismahus on vene kanalil TVN.
Ülekannet vaadates tundub, et suurhall on rahvast täis. Laval räägitakse ainult jumalast, laulud on jumalast. Kenad helerohelises riides korealannad tantsivad Kaerajaani ja laulavad, et "usu läbi sain päästetud ma...".

Rahvas veel eriti ei ovatsioonitse ja ka ei lange pisaratesse. Ainult esireas oli näha, et mõned plaksutasid pööratute optimismiga esinejatele kaasa. Kaamera kahjuks peatus neil liiga vähe ja pärast mõtlesin, et kas mu silmad petsid või olid need tõesti mustanahalised? Võib olla olid ka korealased. Ootan, et hakkaksid peale imelised tervenemised, aga kardan, et nii usuvaest rahvast tuleb pikalt harida enne, kui nad valgust tunneli lõpus näevad.
Jaerock Lee tõestas veenvalt, et inimese ja loomad on loonud jumal. Kõigil meil on 2 silma ülalpool nina, suu ninast allpool. Kui evolutsioon (juhuslikkus) oleks tekitanud, siis oleks ilmselt latimeeria silmad veninud kõhu peale. Jumal aga lõi meid enda näo järgi.

Festivali kodulehelt leidsin märke, et Barack Obama on andnud Jaerock Lee'le tunnistuse, et ta on aasta parim heategevuslane. Huvitav, kas piisava summa annetamisel tuleb selline aunimetus automaatselt või kuidas see masinavärk käib?

Kui "Pealtnägija" ei eksi, siis festivali esinejate seas pole lehel väljareklaamitud Tõnis Mäge. Mõtlen, kuidas oleks sellisel festivalil kõlanud laul "Palve" oma siirusega.

Festivali möödapanek oli kindlasti ka see, et tõlked olid inglise ja eesti ning venekeelne tõlge puudus.

Nüüd siis hakkas ratastoolide lavale veeretamine. Jään hoolega vaatama, kuni veel aega on. Mina vist üritust lõpuni vaadata ei suuda, aga leidsin internetist ühel kohalkäinu reportaazi
http://enopol.blogspot.com/2010/10/eestipoiss_30.html

No comments:

Post a Comment