Friday, January 7, 2011

19.12-20.12.2010 - Delhi

Kui just ei vali mingit kallimat hotelli, on Lõuna-Indiasse reisima minnes tark kaasa võtta oma linad, padjapüürid ja rätikud. Keskmise hinnaklassi hotellis võib juhtuda, et hotell neid ei paku. Lisaks ei pruugi olla aluslina kõige puhtam. Keskmine hind hooajal 2toalisele toale on ca 600 - 1000 ruupiat.
Enamik hotelle nõuab klientidelt väga detailse ankeedi täitmist.

India reisi võtsin läbi Sandberg reiside. Osaliselt põhjusel, et reisijuht oli mu joogaõpetaja. Teine osa põhjusest oli selles, et reisiplaan oli huvitav ja reklaampilt pani fantaasia tööle. Põhiline info, mida India kohta olin kuulnud, oli see, et India on tõeline kultuurišokk - tõeliselt räpane maa. Ja seda, et Indias on ashramid ja et tegu on pühendunute jaoks pühitsetud maaga. Reklaamile lisatud pilt pani mõtlema, et kusagil on Indias seiklusi, vihmametsad ja see maa, mida Kolumbus läks otsima. Tegelikult leidsime kõike seda.
Kohalejõudmine polnud just kiire. Varahommikune tõusmine, lend läbi Amsterdami, kohalejõudmine kesköö paiku. Õnneks oli lennukis meelelahutust. Peale selle, et KLM reisil on toidud ja joogid tasuta, on neil ka tore mängukonsool ja filmide vaatamise võimalus.
Sekeldused algasid alles maandudes, kui selgus, et Ruthi pagas oli kaduma läinud. India bürokraatia ei ole just maailma kohutavaim, aga aega läks ikkagi. Niisiis Delhi hotelli jõudsime alles kella 2 paiku. Hotell asus kesklinnas ja oli täpselt selline, nagu kartsin Indiat olevat. Inimtühjad tänavad, hotelli ümbrus täis kuhjades prahti ja ringisibavad rotid. Administraator magas otse ukse taga matil.
Toas oli räpase ja pisut niiske aluslinaga voodi, mis pani mind kahetsema, et ma voodilinu polnud kaasa võtnud. Siiski väsimus ei lasknud sellest hoolida. Magamiseks oli 4 tundi poolund, sest tänavatelt kostva haukumise ja muu müra saatel polnudki nii lihtne uinuda.
Varahommikul liikusime Delhi lennujaama poole. Tänavatel oli juba üsna tihe liiklus, mis reeglitest ei hoolinud - rikšad, rollerid, autod, lehmad.


Lennuk Chennaisse väljus õigeaegselt. Hüvasti Delhi!

Reisikirjeldus (enne reisi koostatud)
http://sandberg.ee/documents/Aastavahetus_Indias.pdf

No comments:

Post a Comment