Saturday, January 15, 2011

28.12-29.12.2010 Allepey, streik ja jõereis

Tavaliselt soovitatakse tervisenõustamisel ka malaariavastaseid tablette. Öeldakse, et Lõuna-Indias on risk madal, aga kuna Goast on malaariaga inimesi tulnud, siis... Meie seltskonnast selge vähemus tarvitas tablette (üks nendest mina) ja enamus ei tarvitanud. Pole kuulda olnud, et keegi oleks haigeks jäänud. Sääski oli vähe, vast öösel paar tükki pirises kõrva ääres. Eestimaa suves on sääski märksa rohkem. Mina ei taha riskida, kuna malaaria pidavat korduma hakkama ja kuna Malarone tabletid tundusid sobivat, siis vähemalt pabinast ennast säästsin niimoodi. Kuigi Taisse minekul ei taibanud ma isegi terviseriskide kohta küsida.
Vaktsineerisin veel teetanuse ja tüüfuse vastu. A-hepatiidi süst oli juba varem tehtud.

Õigupoolest oleksime kava järgi polnud Allepey ettenähtud, aga nii pidime saama laevaga sõita pikemalt. Allepey toad olid reisi kõige kallimad. Nagu hiljem selgus, oli asi vist selles, et tegu oli A/C ruumidega. Paar ruumi, sealhulgas meie oma, olid väiksed nagu sahver ja ka voodi (üks kahepeale) oli pooleteist inimese oma. Samas oli hotelli näol tegu Ajurveda SPA-ga, hotell nägi päris lahe välja. Toomasele reserveeriti omaette majake kõrvalhotelli teri. Palmilehtedest onn tundub lahe asi igal ajal, v.a. sellisel, kus tahaks ventilaatori sisse lülitada. Niisiis vähemalt minu jaoks Lõuna-Indias ei ole olemas sellist aega.
Muidu nägi onnid igati stiilsed välja ja ka hotelli välikohvik oli lahe. Hotellis oli võimalik hommikusööki tellida ja hommikuks pidid riksad vastu tulema, et meid laevale viia.

Kõik läks peaaegu plaanide järgi. Järgmisel hommikul oli riksajuhtide streik, mis tähendab, et see km+ tuli jalgsi sadamasse astuda. Tänini ei tea, mida nad nõudsid ja kellelt nõudsid.

Praam oli kahekorruseline. Üleval oleks vast huvitavam olnud, aga see korrus oli meie tulekuks hõivatud. Jõereisi pikkus oli 4 tundi. Lõuna pidi toimuma ühes peatuses. Jõgi oli üsna maaliline. See India, mis ma arvasin olemas olevat.




Lõunat ma ei tellinud, aga ühe kala sõin küll maal ära. Tundus, et parim kala, mis ma Indias sain. Oleks võinud juurde küsida, aga tundus ebaviisakas. Hiljem selgus, et kalade hinda arvutati allesjäänud sabade järgi. Iga kala hind 50 Rs.
Edasisel teekonnal nägime veel hiina kalapüük. Tegu oli jõel olevate onnikestega, millest oli väljas pikk ritv, mis liikus nagu kaevukook. Välimises otsas oli ämblikusarnade moodustis, mille külge riputati servapidi võrk. Täpsemalt kirjeldada ei oska.




Ja juba paistsidki roosad pilvelõhkujad. Olime ashramisse jõudnud.

No comments:

Post a Comment