Thursday, April 8, 2010

Põletavad päevateemad

Päevakangelane on keegi Janek Mäggi. Kuidagi on inimesel õnnestunud kuulsaks saada ütlusega, et 30sel vallalisel naisel on rong läinud. Isegi niivõrd kuulus, et Ekspress tituleerib ta kõige vihatuimaks meheks. Ja kohe nii kuulsaks, et isegi e teeb internetti päringut - kes pagan on Janek Mäggi. Vikipeedias küll lehte pole - ju ei ole veel sellele olulisele artiklile jõutud reageerida - aga mõned märksõnad: kabeliidu president, endine ühispankur, suhtekorraldusspets, majanduslikes küsimustest arvamusliidrina tuntud Janek Mäggi, Janek Mäggi unistab Porschest, Eestis seagripi paanikat ei ole ja kroon devalveerub nagunii.
Ekspress pühendab talle paar lehekülge, kus Kõusaar ja Krister Kivi uurivad Janek Mäggilt, kuidas on olla Eesti vihatuim mees ning arutlevad selle üle (kahtlevalt), kas ikka õllekõhtudega mehed ja ripprindadega naised seksivad. Keegi ei tea täpselt. Mina ei tea, kus on nüüd uuriv ajakirjandus, kui seda vaja on.

Aga nende põletavate päevateemade vahele mõtlen ikkagi veel religioonist ja kannatuste pühadusest. See on ilmselt inimlik oodata raamatus lõppu ja pidada lõppu tähtsamaks kui kogu lugu. Lõpp peaks olema sisukokkuvõte. Niisiis Kristus suri ristil ja kannatas. Järelikult tema elu kokkuvõte on, et peame kannatama. Samamoodi Valentine Michael Smith lintšiti. Järelikult õpetuse mõte on kannatus. Kannatage ja pärast surma teile tasutakse. Raamatuid pole ka tarvis kirjutada. Kirjutame ainult lõpud.

Aga rongide graafikuid vaadates - tühja ka, varsti tuleb järgmine. Ja kui ei tule, lähme lennukiga.

3 comments:

  1. EiEi,
    lennujaama siis eriti enam asja pole..
    check-in´is kvalifitseeruvad vaid kehtivate rongipiletitega (s.t. jääb üle vaid hääletada;)
    ..ja kannatamine pole üldse lõpp ega kokkuvõte, vaid armuliselt antud vahend arengu suunas ja stagneerumise vastu..

    ReplyDelete
  2. Mis puutub kannatamisse, siis minu arvamus on, et need kongiüksinduses kannatajad on Jeesusest (ja Valentine Michael Smithist) kahetsusväärselt valesti aru saanud. Nende sõnum polnud mitte kannatusest, vaid armastusest. Aga sellest jätavad need kongiüksinduses istujad oma lähedased ja kogu maailma ilma. Nad keskenduvad isekalt omaenda minale ja mõttele, et oh, kui palju ma kannatan. Kindlasti saan ma selle eest väärilise TASU.

    Hääletades jõuab muide samahästi sihtkohta. Tähtis pole ju eesmärk, vaid vahend. Või kuidas?

    ReplyDelete
  3. Parandus: Tähtis on ju eemärk, mitte vahend

    ReplyDelete