Friday, April 30, 2010

Täna raamatupoes

Müügil on Atwoodi uus raamat "Uputuse aasta". Mida aeg edasi, seda rohkem Atwood mulle meeldib ja tema "Orüks ja Ruik" oli võrratu. Vähemalt kaane järgi tundus, et tegu on jälle ulmega. Alustab esimesest uputusest ja lõpetab tulevasega.
Samas raamatu kaanehind ületas minu taluvusläve - 300-ga võib juba harjuma hakata, aga mitte 400-ga. Ilmselt külastan mingil ajal raamatukogu. Mingil ajal hakkan vist üldse Eesti Raamatut boikoteerima. See firma juhib praegu raamatute hinnatõusu.

Raamatupoodi läksin sellepärast, et mõtlesin osta selle paljuräägitud "Nullpunkti", aga Atwoodi raamat pani raamatukogule mõtlema. Ma siis mõtlen kohe laiemalt selles teemas. Lisaks äratas tähelepanu raamat Jon Ronson "Mehed, kes jõllitavad kitsesid". Tuli kusagilt ajusügavusest teadmine, et asi on film ja et peaks ka selle listi lisama. Lehitsemisel tundus täiesti loetavana.

------------------------
Taluvusläve ületamisest - kas lävi ületatakse siis, kui algab taluvustsoon või siis, kui lahkutakse taluvustsoonist? Sama küsimus valuläve kohta.

No comments:

Post a Comment