Sunday, January 31, 2010

Burkad ja talv

Töökaaslane otsis taga endale suusatamiseks näomaski ja kui ma temalt uurisin, et kas on leidnud, siis saatis ta mulle mingi lingi. Kahjuks ma linki meelde ei jätnud, aga mask nägi välja umbes selline

Vaatasin mulle saadetud lehekülgesid ja avastasin, et veel arenenum variant oli kogu nägu kaetud. Seda vaadates kuulsin oma mõtetes lausa Star Warsi hämara muusika motiivi.
Praeguse näomaskide teema valguses tundub moslemite burkade teema kuidagi veider. Ise me katame momendil nägusid rohkem kui moslemid. Kuidas oleks, kui meil keelataks talvel nägude katmine?
Olgu-olgu, jutt on natuke soojematest maadest, aga loen Martin Kala Postimehe artiklist lause, et "võõrad" võitlevad euroopalikest traditsioonidest kantud ühiselu reeglite vastu. Miskipärast sobivad euroopalikesse traditsioonidesse nudistilikud liikumised. Et siis enda liigne katmine on suurem kuritegu kui paljaks võtmine?
Või on ikkagi ainult julgeolekukaalutlused - pagan teab, mida see "võõras" seal burka all varjab?

5 comments:

  1. Võibolla sellepärast, et nudist ei saa salaja lõhkeainet smugeldada, aga kaetud näoga tegelased saavad. ja üldse kõike.

    ReplyDelete
  2. Miks ei saa palja näoga inimesed lõhkeainet smuugeldada?
    Nudistidel vast oleks tõesti raskusi, aga burka kandmise vastalisus ei sisalda siiski veel kohustuslikku klauslit, et moslemid peaksid alasti käima või mis?

    ReplyDelete
  3. Täpsustuseks. Oma mõtteavaldusega tahtsin ainult öelda, et Postimehe artikli jutt euroopalikest tavadest tundub mulle silmakirjalik.
    Palju ausam oleks moslemitele öelda - sorry, me ei usalda teid, kuna teie usukaaslased on kompromiteerinud selle usu rahumeelset mainet ja seetõttu olete teiegi kahjuks sunnitud usu tõttu kannatama.

    ReplyDelete
  4. asooo. Ja kuidas siis kristlased oma usukaaslasete abil on kompromiteerimata jätnud selle usu rahumeelsuse maine????

    noh, kui nüüd silmakirjalikusest rääkida , ma mõtlen.

    ReplyDelete
  5. Seleta oma mõtet lähemalt? Minu meelest kristlased ei saa kompromiteerida, vaid ainult mustata, sest kompromiteerida saab ainult siseringis. Ja islam, mis oma põhiolemuselt peaks olema rahumeelne usund, aga viimastel sajanditel olnud just nimelt sama usutunnistusega fundamentalistide pilada.

    Samas silmakirjalik on väide, et ollakse burka kandmise vastane euroopalike tavade tõttu, kui tegelikult ollakse vastu sellepärast, et kardetakse peidetut, või mes?

    ReplyDelete